Снимка pexels.comАмерикански лекари признаха Хелоуин като най-опасният ден в живота на

...
Снимка pexels.comАмерикански лекари признаха Хелоуин като най-опасният ден в живота на
Коментари Харесай

Празнувате ли Хелоуин!? Доказаха, че това е най-опасният ден в живота на децата

Снимка pexels.com

Американски лекари признаха Хелоуин като най-опасният ден в живота на децата. Опасността е обвързвана с това, че през празничната нощ рискът децата, облечени в тъмни костюми, да пострадат при пътен случай нараства неведнъж, изясняват експерти в списание JAMA Pediatrics.

" Повече от век децата бягат насам - натам по прилежащи улици без да внимават, с цел да вършат пакости и да се веселят, а вечеринките във връзка празника са завладели освен най-малките, само че и студентите, че и възрастните. Празникът е превъзходен мотив за радостен маскарад, само че би трябвало постоянно да имате едно на разум. Тъмните костюми, всеобщото приповдигнато въодушевление, алкохолът и леките дроги се отразяват директно на сигурността по улиците ", разяснява Джон Стейплс от университета във Ванкувър, Канада.

Стейплс и сътрудниците му не инцидентно заострят вниманието на хората върху държанието им точно в нощта на Хелоуин. Те проучват статистиката на пътните служби в Съединени американски щати за периода 1975 година - 2016 година, като означават, че точно в последния ден на октомври общия брой на пътните катастрофи в действителност се усилва. Според изчисленията на учените нарастването на произшествията е с цели 43% и то в тъмната част от денонощието.

Още по-лошото в разбора на пътните произшествия е, че жертви в тях се оказват най-много деца, а не възрастни. Във вечерите на Хелоуин децата попадат под колелата на колите пет до 10 пъти по-често, в сравнение с през останалото време на годината.

Разбира се университетският екип, създал изследването, не цели забраняването или ограничението на празника. По-скоро той предлага локалните служби да провеждат придвижването по този начин, че колите да нямат достъп до местата, където има най-висока централизация на хора в празничната нощ. 

Превод " Петел "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР